kostka nie przetopi się od temperatury tylko od prądu jaki przez nią płynie a jest nie mały ponieważ mamy tu doczynieni z niskim napięciem 12V a prawo Ohma mówi nam niższe napięcie większy prąd 100 Watt żarówka bierze prawie jeszcz raz taki prąd jak 55 Watt i autmatycznie wydziela więceaj ciepła, które wypala lustro odbłyśnika itp ...
[INFO] Zniżki dla OCP w Z&Z Auto Złomańczuk w Toruniu
Zwiń
X
-
[INFO] Zniżki dla OCP w Z&Z Auto Złomańczuk w Toruniu
Witam serdecznie!
Jestem Dyrektorem Technicznym w ASO ©kody Z&Z Złomańczuk w Lubiczu Dolnym pod Toruniem.
Chciałbym przedstawić użytkownikom zarejestrowanym na forum rabaty na nasze usługi, moja oferta:
* 15 % na naprawy w naszym serwisie (tylko do końca lutego 2011)
* 15 % na części zamienne (tylko do końca lutego 2011)
Od 1 marca 2011 ustalamy nowe wysokości rabatów dla forum OCP :
* robocizna 10 % rabatu
* części i akcesoria 10 % rabatu
Dodatkowo - możliwość umówienia się na darmowy przegląd samochodu (wraz z pełnym wymiarem ścieżki diagnostycznej)
Istnieje także możliwość montażu dedykowanej instalacji LPG (Landi Renzo) na korzystnych warunkach!
Identyfikacja forumowicza po naklejce!
Poza rabatami serwisowymi proponujemy także upust na zakup nowych aut:
* 4 % ©koda Octavia II FL
* 3 % ©koda Octavia Tour
Zniżki występują mimo rabatu odgórnego SAP !
Od 1 października mamy nową promocję, szczegóły na grafice poniżej!
(RABATY OCP W PRZYPADKU TEJ PROMOCJI NIE OBOWIĄZUJĄ, JEST TO PROMOCJA OGÓLNODOSTĘPNA)
Zapraszam do skorzystania z naszych usług!
Gdzie jechać?
Nowy salon ©kody mieści się przy ulicy Toruńskiej 85 w Lubiczu Dolnym.
Salon zaprasza od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 - 18.00, w sobotę od 9.00 do 14.00. tel. 56 659 06 05/02
Serwis ©kody czynny jest od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 21.00, a w sobotę od 8.00 - 13.00. tel. 56 659 06 05/02
www.zlomanczuk.com.plJarosław Lamparski
Dyrektor Techniczny
Autoryzowany Salon i Serwis ©koda Auto nr 98
Z&Z Auto Złomańczuk Sp. z o. o. | ul. Toruńska 85 | 87-162 Lubicz Dolny
-
-
W przypadku sprawdzenia auta możemy się dogadać, proszę wtedy o kontakt ze mną, sprawdzimy Twój login, czy istniejesz na tym forum i na pewno coś zaproponujemy :lol:Jarosław Lamparski
Dyrektor Techniczny
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez markusekJuż dzwoniłem dzisiaj do Waszego serwisu z zapytaniem o wymianę rozrządu, filtrów oraz płynów. Teraz czekam na wycenę i załatwiam szybko naklejkę forum
pozdrawiam
Marek - Grudziądz
ZapraszamJarosław Lamparski
Dyrektor Techniczny
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdygruha2, ajk dociągną A1 bliżej was to może z 3miasta też będziemy do Was śmigaćJarosław Lamparski
Dyrektor Techniczny
Komentarz
-
-
hej piotrek_gdy, a z kim mógł bym porozmawiać w sprawie wstawienia jakiegoś banera na stronę Waszego Forum (coś jak "Masters Tuning")? Chciałbym dotrzeć do możliwie najszerszego gremium... Możesz mi w tym jakoś pomóc? :?:Jarosław Lamparski
Dyrektor Techniczny
Komentarz
-
-
gruha2, chyba najlepiej napisac PW tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/profile....profile&u=6150
lub do ktoregos z administratorów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbgruha2, chyba najlepiej napisac PW tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/profile....profile&u=6150
lub do ktoregos z administratorówJarosław Lamparski
Dyrektor Techniczny
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gruha2Zamieszczone przez markusekJuż dzwoniłem dzisiaj do Waszego serwisu z zapytaniem o wymianę rozrządu, filtrów oraz płynów. Teraz czekam na wycenę i załatwiam szybko naklejkę forum
pozdrawiam
Marek - Grudziądz
Zapraszam
Już się umówiłem telefonicznie na piątek popołudniu.
E-mailem podesłałem jeszcze temat dotyczący mojej nowo zakupionej skody, opis na naszym forum w linku poniżej:
Jak przyjadę to dam znać jak było,
pozdrawiam
Marek - Grudziądzmarkusek
Komentarz
-
-
Re: Zniżki dla OCP w Z&Z Auto Złomańczuk w Toruniu
Zamieszczone przez gruha2Poza rabatami serwisowymi proponujemy także upust na zakup nowych aut:
* 4 % ©koda Octavia II FL
* 3 % ©koda Octavia Tour
Zniżki występują mimo rabatu odgórnego SAP !
Komentarz
-
-
Relacja z przebiegu serwisu w ASO Skody Auto Złomańczuk
Witam,
Równo tydzień temu zgodnie z przedstawioną ofertą i umówionym terminem byłem w serwisie Skody w Lubiczu Dolnym pod Toruniem.
Po przyjeździe w biurze serwisu został mi przydzielony opiekun, Pan Karol przez którego zostały spisane wszystkie podstawowe informacje osobowe, wszystkie usterki oraz lista elementów do sprawdzenia. Następnie spotkałem się z Panem mechanikiem, z którym przejechaliśmy się samochodem i omówiliśmy usterki. Podczas naprawy, która ze względu na duża ilość prac trwała około 6 godzin zostało zrobione:
1. Ogólny przegląd samochodu, zawieszenia oraz podpięcie komputera i wyszukanie błędów.
2. Wymiana całego kompletu paska rozrządu z rolkami, napinaczem i pompą wody.
3. Wymiana wszystkich płynów: olej w silniku, płyn hamulcowy, płyn chłodniczy, olej w skrzyni biegów (przyczynę wymiany oleju w skrzyni opiszę poniżej, jak i również problem opisałem w tym poście pkt.2 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=547398#547398 )
4. Wymiana wszystkich filtrów: oleju, paliwa, powietrza, węglowego.
5. Dodatkowo okazało się że wadliwy jest czujnik temperatury.
Moje wrażenia:
1. Wycena
Moją octavię jako samochód używany zakupiłem już ponad miesiąc temu. Postanowiłem wymienić jej wszystkie płyny (bez oleju w skrzyni biegów), wszystkie filtry oraz cały zestaw naprawczy dla paska rozrządu. W pierwszej kolejności poprosiłem o pisemną wycenę najbliższy i jedyny punkt ASO Skody w Grudziądzu (nazwy dealera nie będę wymieniał, ale nie jest to ten sam właściciel co w Lubiczu). Niestety w Grudziądzu pisemnej wyceny nie chciano mi dać, a podczas ustnej wyceny otrzymałem dość wysoką kwotę znacznie powyżej 2000 zł, nazwijmy ją "x" . Chyba następnego dnia zauważyłem na forum OCP ogłoszenie dotyczące promocji w ASO Skody Z&Z Auto Złomańczuk pod Toruniem. Zadzwoniłem pod podany numer i poprosiłem Pana Karola o wycenę, którą otrzymałem w postaci pliku pdf, z dokładnym wyszczególnieniem prac, podzespołów oraz z uwzględnieniem 15 % rabatu. Okazało się że wycena w Lubiczu była tańsza o około 30 % od kwoty "x" przedstawionej w Grudziądzu.
2. Naprawa
Ze względu na dość duży zakres czynności serwisowych naprawa potrwała około 6 godzin. Bardzo podobało mi się, że mogłem przez szybę zerknąć na halę co dzieje się z moim samochodem. Bardzo ważne jest, że przy samochodzie przez cały czas pracowało dwóch, tych samych mechaników. Jeden starszy, ten który odbył ze mną jazdę "przedserwisową" oraz młodszy, który prawdopodobnie uczył się od starszego i bardziej doświadczonego kolegi (bardzo dobry sposób na szkolenie kadry). Co jakiś czas mój opiekun, Pan Karol podchodził do mechaników aby dowiedzieć się na jakim etapie są prace, oraz czy nie pojawiły się jakieś problemy. Następnie przekazywał mi otrzymane informacje. Po zakończeniu czynności serwisowych razem z mechanikiem przejechaliśmy się, aby przetestować i ocenić samochód. Po powrocie, mechanik gratis zabrał samochód na firmową myjnię samochodową, gdzie samochód został umyty. Przyznam, że nigdy nie serwisowałem samochodu w ASO, i może jest to standard, ale bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie "Lista przeglądu" w której mechanik ma 2 stronnicową listę punktów, które musi sprawdzić i dokonać bardzo wielu czynności serwisowych. Dzięki takiemu rozwiązaniu nie zostaną przeoczone poważne i drobne usterki. Pod listą przeglądu, którą otrzymałem podpisuje się mechanik i opiekun. Po zakończeniu całej naprawy usiedliśmy z opiekunem, od którego otrzymałem w/w listę serwisową, fakturę z dokładnym wyszczególnieniem prac i podzespołów oraz niespodziankę "Skoda Assistance" 1 rok w którym w razie awarii otrzymuję bezpłatnie:
- wynajęcie samochodu na czas trwania naprawy,
- 1 nocleg w hotelu max 3 gwiazdkowym,
- transport do celu podróży (publicznymi środkami lokomocji)
- transport do najbliższego ASO Skoda.
Dodatkowo również przydzielono mi osobistego opiekuna, z którym mogę kontaktować się telefonicznie w przypadku problemów z samochodem.
3. Jak teraz sprawuje się samochód ?
Przyznam się, że trochę specjalnie wstrzymywałem się przez tydzień z komentarzem i opisem, ale chciałem sprawdzić jak samochód będzie sprawował się przez tydzień po wizycie w serwisie. Już w trakcie powrotu z Torunia do Grudziądza zauważyłem znaczną poprawę w szybkości reakcji na przyciśnięcie pedału gazu i dynamikę silnika. Również czulsze i mocniejsze są hamulce. Nie jestem do końca tego pewien, ale komputer pokazuje również mniejsze średnie spalanie przy takim samym dość dynamicznym stylu jazdy. Kiedyś pokazywał około 5,4 litra a teraz 5,0 litra na tych samych trasach. Po zmianie oleju w skrzyni biegów całkowicie ustało huczenie w kołach przy skręcaniu z małymi prędkościami. Temat krótko opiszę poniżej.
4. Lekkie huczenie, buczenie przy skręcaniu na zimnym silniku na parkingu.
We wcześniejszym poście opisałem poniższy problem:
Przy skręcie kół przy małych prędkościach nawet około 5 - 10 km/h w lewo i w prawo słychać lekkie huczenie. Huczenie jest lekko mocniejsze przy skręcie w lewo. Raczej na łożyska w kołach to nie wygląda. Huczenie prawie zanika jak samochód przejedzie kilka kilometrów i się rozgrzeje. Huczenie również nie występuje w przypadku gdy skręcam kołami, a samochód stoi w miejscu - więc raczej to nie wspomaganie. Znalazłem opis podobnego problemu:
Witam Opiszę mój przypadek bo może komuś pomóc. Od jakiegoś czasu w moim pasku było słychać dziwne buczenie dobiegające z prawego przedniego koła. Ujawniało się tylko przy skrętach kierownicą. Jako że pasek jeszcze na gwarancji podjechałem do ASO. Kazali auto zostawić. Po ok. 2 godz. zadzwonił ki...
W tym poście okazało się że pomogła wymiana oleju w skrzyni biegów - co o tym myślicie ?
Na dzień dzisiejszy zdaję sobie sprawę z tego, że na pierwszy rzut oka skrzynia biegów ma niewiele wspólnego z opisywanym buczeniem (nie klekotaniem ani strzelaniem jak przy przegubach), ale przy zimnym silniku i oczywiście zimnej skrzyni biegów dźwięk ten jest bardzo wyraźnie słyszany, na co również zwrócili uwagę moi koledzy z pracy jak i moja żona. Jak przyjechałem do serwisu to oczywiście tego dźwięku nie było słychać bo samochód przejechał trasę około 80 km. Ponieważ koszt nie był taki duży, to przy okazji serwisu poprosiłem o wymianę oleju w skrzyni biegów, tak jak radzono na forum passata. Przy pierwszym, testowym wyjeździe z serwisu przez chwilę ten dźwięk usłyszałem, ale za chwilę najprawdopodobniej świeży olej się rozprowadził i dźwięk ucichł. Po powrocie do domu odstawiłem samochód na parking na dwa dni i po ponownym uruchomieniu i manewrach na parkingu kompletna cisza. Tutaj pragnę zaznaczyć iż przy wspomaganiu nic nie było ruszane. Temat ten poruszyłem, ponieważ ten problem na pierwszy rzut oka nie wskazuje na olej w skrzyni biegów, a mechanicy zarówno w Grudziądzu i Toruniu patrzyli na mnie z lekkim niedowierzaniem, ale naprawdę wymiana oleju w skrzyni biegów przy tym problemie pomogła.
5. Czego mi brakowało ?
Być może nie zauważyłem, a poprosić było mi głupio, ale jak się siedzi parę godzin, to z chęcią bym się napił czegoś ciepłego np. herbaty lub kawy.
5. Ogólne podsumowanie.
Naprawdę warto pojechać do serwisu nawet 80 km w jedną stronę jeżeli jest się obsłużonym z pełnym zaangażowaniem i profesjonalizmem w dodatku za znacznie niższą cenę niż w Grudziądzu. Nie będę ukrywał że pieniądze są ważne, ale równie ważna jest jakość obsługi i zaangażowanie opiekuna w ASO. Niestety w Grudziądzu zostałem potraktowany dość lekceważąco, a w Lubiczu pełen profesjonalizm i zaangażowanie, a w momencie wizyty miałem poczcie, że opiekun i mechanicy poświęcają swój czas tylko dla mnie i mojego samochodu. Moja następna wizyta z Octavią na pewno będzie w Waszym serwisie w Lubiczu Dolnym pod Toruniem. Zachęcam innych uczestników forum do korzystania z serwisu i salonu w Lubiczu Dolnym pod Toruniem.
pozdrawiam
Marek - Grudziądzmarkusek
Komentarz
-
-
Cieszę się, że moja oferta cieszy takim wysokim zainteresowaniem, zapraszam do dzielenia się opinią o naszym warsztacie jak i salonie na forum...
Dodam także, iż ASO Grudziądz od kwietnia nie jest już naszą filią, jest to osobna komórka!
Informuję też (ponieważ niektórzy nasi klienci nie wiedzą), iż nasza siedziba mieści się w nowej lokalizacji. ASO zostało przeniesione z ulicy Kusocińskiego 3 w Toruniu na ulicę Toruńską 85 w Lubiczu Dolnym ( wylot na Warszawę trasą nr 80 przed torami kolejowymi po prawej stronie ).
Zapraszam ...Załączone plikiJarosław Lamparski
Dyrektor Techniczny
Komentarz
-
-
W Bydgoszczy mam dwa salony i serwisy, ale dla miłej , profesjonalnej i tańszej obsługi warto te parę kilometrów się przejechać , tym bardziej że z kolegą gruha2 można przed zawitaniem do serwisu ustalić wiele szczegółów. Właśnie jeden a właściwie dwa tematy ustalam
ps. Relacja oczywiście się pojawi...
Komentarz
-
Komentarz